• warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: disallowed Unicode code point (>= 0xd800 && <= 0xdfff) at offset 1811 in /home/civiense/public_html/sites/all/modules/contrib/ctools/includes/cleanstring.inc on line 157.
  • warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: disallowed Unicode code point (>= 0xd800 && <= 0xdfff) at offset 1811 in /home/civiense/public_html/sites/all/modules/contrib/ctools/includes/cleanstring.inc on line 157.
  • warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: disallowed Unicode code point (>= 0xd800 && <= 0xdfff) at offset 1811 in /home/civiense/public_html/sites/all/modules/contrib/ctools/includes/cleanstring.inc on line 157.
  • warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: disallowed Unicode code point (>= 0xd800 && <= 0xdfff) at offset 1811 in /home/civiense/public_html/sites/all/modules/contrib/ctools/includes/cleanstring.inc on line 157.

Civilekonomer som är egna företagare har nytta av medlemskapet

Benny Johanssons bild
mån, 2013-02-25 11:58 av Benny Johansson
Många som är egna företagare tänker inte alltid på att deras fackliga organisation erbjuder förmåner och service för dem. Så gör t.ex. Civilekonomerna och Civilekonombloggen intervjuar Ann-Kristin Eriksson och Lisa Eriksson som arbetar med frågorna på förbundskansliet.

I korridoren möter jag Ann-Kristin Eriksson och Lisa Eriksson. Båda arbetar som en del av sina uppgifter med Civilekonomernas verksamhet för medlemmar som är egna företagare. Jag fångar dem för en snabb intervju när de är på väg till ett av förbundets seminarier för egna företagare.

Civilekonomerna är ju en facklig och intresseorganisation - är det naturligt att vara medlem när man är egen föregare?

Det är det absolut säger båda. Vi har många medlemmar som är egna företagare. Man kan absolut vara medlem i förbundet och i AEA (a-kassan). Man kan också få ersättning från Inkomstförsäkringen om vissa villkor uppfylls.

Hur ser gruppen egna företagare ut?

Våra medlemmar som är egna företagare är en blandning av åldrar och inriktning på verksamheten. Det är allt från HR,  ekonomikonsulter, analytiker mm. De flesta är enmansföretag.

Vad erbjuder vi de egna företagare som blir medlemmar i Civilekonomerna?

Vi erbjuder bl.a. kostnadsfria seminarier i aktuella ämnen. "Att sälja sig själv och ta betalt som konsult", "Går du i företagstankar", "Att skriva konsultavtal" är exempel på våra senaste seminarier. Vi kan även ge råd i frågor kring konsultavtal och vad man bör tänka på när man tar betalt. Dessutom ger medlemskap möjlighet att teckna försäkringar. Skräddarsydda nyhetsbrev ingår också.

Berätta något om de senaste seminarierna!

Denna vecka har vi haft ett gemensamt seminarium med Jusek och Sveriges Ingenjörer. Ämnet för seminariet var "Retorik - konsten att övertyga" med den populära föreläsaren Ami Hemviken från företaget Mindset. Intresset för seminariet var så stort att vi beslutade att bjuda in de medlemmar i Civilekonomerna som stod på väntelistan till ett extrainsatt seminarium.  Även det blev fullsatt! Inte mindre än 100 medlemmar deltog den kvällen. Vi fick positiv respons från medlemmarna som tackade för att Civilekonomerna ordnat detta inspirerande seminarium. Det ges alltid tillfälle att ställa frågor och diskutera och det gjordes även denna kväll.

Avslutningsvis är det viktigt att medlemmar vet att man som egenföretagare har glädje av medlemskapet i Civilekonomerna. Ann-Kristin och Lisa arbetar vidare för att utveckla medlemsnyttan för den gruppen, som också har glädje av förbundets övriga seminarier för inspiration och för att knyta kontakter.

Civilekonomerna - för en jämställd karriär!