• warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: disallowed Unicode code point (>= 0xd800 && <= 0xdfff) at offset 1811 in /home/civiense/public_html/sites/all/modules/contrib/ctools/includes/cleanstring.inc on line 157.
  • warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: disallowed Unicode code point (>= 0xd800 && <= 0xdfff) at offset 1811 in /home/civiense/public_html/sites/all/modules/contrib/ctools/includes/cleanstring.inc on line 157.
  • warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: disallowed Unicode code point (>= 0xd800 && <= 0xdfff) at offset 1811 in /home/civiense/public_html/sites/all/modules/contrib/ctools/includes/cleanstring.inc on line 157.
  • warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: disallowed Unicode code point (>= 0xd800 && <= 0xdfff) at offset 1811 in /home/civiense/public_html/sites/all/modules/contrib/ctools/includes/cleanstring.inc on line 157.

Se om ditt hus när ekonomin stormar

Margareta Söderströms bild
fre, 2011-12-09 12:28 av Margareta Söderström
Vad som händer på arbetsmarknaden framöver är det ingen som vet men allt fler talar om en vikande trend. När orosmolnen drar ihop sig är det särskilt viktigt att se om sitt hus.


Vad som händer på arbetsmarknaden framöver är det ingen som vet men allt fler talar om en vikande trend. I dag finns en artikel i Svenska Dagbladet med rubriken ”Blek svensk ekonomi väntar” och i senaste numret av Civilekonomen finns en intressant artikel som berör detta ämne. Civilekonomer har klarat sig relativt bra under de senaste lågkonjunkturerna men det finns många osäkra faktorer som gör att osvuret är bäst när det gäller framtiden.

När orosmolnen drar ihop sig är det särskilt viktigt att se om sitt hus. För mig är det då viktigt att se till att man är med i ett fackförbund. Under mina år har jag flera gånger sett att även den mest osårbara kan bli arbetslös. En undersökning som gjordes häromåret visade att 10 % av våra medlemmar trodde att det fanns en risk för att bli arbetslös under en kommande tioårsperiod. I verkligheten, om vi såg tio år bakåt, var det 33 %. Och utan inkomstförsäkring blir ekonomin lätt ansträngd.

Det är lätt att bli dyster när man resonerar i dessa termer, medlemskapet har ju också så mycket att erbjuda även när karriären går som den ska. Då känns det extra bra att få leverera en glad nyhet – medlemsavgiften till Civilekonomerna kommer att var oförändrad under nästa år. Och med en inflation på runt 3 % blir det i praktiken en sänkning!