• warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: disallowed Unicode code point (>= 0xd800 && <= 0xdfff) at offset 1811 in /home/civiense/public_html/sites/all/modules/contrib/ctools/includes/cleanstring.inc on line 157.
  • warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: disallowed Unicode code point (>= 0xd800 && <= 0xdfff) at offset 1811 in /home/civiense/public_html/sites/all/modules/contrib/ctools/includes/cleanstring.inc on line 157.
  • warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: disallowed Unicode code point (>= 0xd800 && <= 0xdfff) at offset 1811 in /home/civiense/public_html/sites/all/modules/contrib/ctools/includes/cleanstring.inc on line 157.
  • warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: disallowed Unicode code point (>= 0xd800 && <= 0xdfff) at offset 1811 in /home/civiense/public_html/sites/all/modules/contrib/ctools/includes/cleanstring.inc on line 157.

Chefer och anställda är lika ointresserade av varann - privat

Benny Johanssons bild
mån, 2011-11-28 18:14 av Benny Johansson
Manpower har presenterat sin Work Life undersökning. Gränsen mellan den privata och den professionella sfären håller på att suddas ut. Trots det är det endast en av tio anställda som önskar att de hade en närmare relation med chefen. Det intressanta är att det för chefernas del är likadant - endast en av tio vill ha en närmare relation till de anställda.

Undersökningen, Manpower Worklife, är intressant. Den speglar fenomen som inte förekommer i alla chefs- och medarbetarundersökningar, t.ex. i vilken utsträckning det flörtas på kontoren. Endast två procent uppger att de flörtat med chefen. Att gapskratta med eller inför chefen är mer accepterat - det har 64 procent gjort säger de.

Det finns också andra mänskliga yttringar som för mig förefaller lite ovanliga: 16 procent har råkat ut för att chefen skrikit åt dem, men endast 10 procent har skrikit åt chefen. Det känns ju skönt, för oss som är chefer, att detta inte är ett vanligt beteende.

Det finns också branschskillnader. Inom marknad, reklam, PR, information är det hela 41 procent som har snackat skit om chefen, medan lägsta siffran  (27 procent) återfinns inom två branscher; dels lager, industri, transport; dels forskning och utveckling.  Jo, eftersom ni undrar: inom ekonomi och finans är det 36 procent.

Det blir intressant att se om nu trenden är att gränsen mellan privatliv och arbetsliv fortsätter att suddas ut: Blir det flörtandet eller skitsnackandet och skrikandet som kommer att öka framöver?

taggat