• warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: disallowed Unicode code point (>= 0xd800 && <= 0xdfff) at offset 1811 in /home/civiense/public_html/sites/all/modules/contrib/ctools/includes/cleanstring.inc on line 157.
  • warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: disallowed Unicode code point (>= 0xd800 && <= 0xdfff) at offset 1811 in /home/civiense/public_html/sites/all/modules/contrib/ctools/includes/cleanstring.inc on line 157.
  • warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: disallowed Unicode code point (>= 0xd800 && <= 0xdfff) at offset 1811 in /home/civiense/public_html/sites/all/modules/contrib/ctools/includes/cleanstring.inc on line 157.
  • warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: disallowed Unicode code point (>= 0xd800 && <= 0xdfff) at offset 1811 in /home/civiense/public_html/sites/all/modules/contrib/ctools/includes/cleanstring.inc on line 157.

Livsboken - ett viktigt initiativ

Benny Johanssons bild
tors, 2011-10-20 12:45 av Benny Johansson
Idag fick jag Livsboken i min hand. I den kan man skriva ner allt som är viktigt och som man vill ska gälla även den dag man inte kan uttrycka det så tydligt själv. Ett väldigt bra initiativ.

Det är vår systerorganisation i Saco, Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter (FSA), som tagit fram Livsboken.  Det kan hända mycket med oss under livet - vi kan drabbas av olyckor eller stroke som gör att vår förmåga att meddela våra önskemål och behov med och till omvärlden minskar. Vi blir alla äldre och risken för åldersrelaterade kommunikationsproblem ökar.

I Livsboken kan man i god tid förbereda och notera vad man själv tycker är viktigt. Det finns bakgrundsdata om familj, livsåskådning, viktiga roller som varit viktiga med mera. Man får själv ange hur man vill bli behandlad.

Ett väldigt bra initativ, tycker jag, och gratulerar FSA till idén och genomförandet. Det går att skicka efter boken eller ladda ner den från nätet www.minlivsbok.se 

Så kan du få en bra och värdig tid även om du inte kan meddela dig så bra med omvärlden.

taggat