• warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: disallowed Unicode code point (>= 0xd800 && <= 0xdfff) at offset 1811 in /home/civiense/public_html/sites/all/modules/contrib/ctools/includes/cleanstring.inc on line 157.
  • warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: disallowed Unicode code point (>= 0xd800 && <= 0xdfff) at offset 1811 in /home/civiense/public_html/sites/all/modules/contrib/ctools/includes/cleanstring.inc on line 157.
  • warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: disallowed Unicode code point (>= 0xd800 && <= 0xdfff) at offset 1811 in /home/civiense/public_html/sites/all/modules/contrib/ctools/includes/cleanstring.inc on line 157.
  • warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: disallowed Unicode code point (>= 0xd800 && <= 0xdfff) at offset 1811 in /home/civiense/public_html/sites/all/modules/contrib/ctools/includes/cleanstring.inc on line 157.

Nu kommer kvalitet att vara i fokus

Benny Johanssons bild
fre, 2011-03-18 09:05 av Benny Johansson
Utbildningsministern var tydlig i denna del när han medverkade i konferensen Högre utbildning formar individ och samhälle i Malmö i veckan. Äntligen!

Det här är ett väldigt efterlängtad besked för alla oss som arbetat med att höja kvaliteten i den högre utbildningen. Det märkliga är nu inte att ministern ger det här beskedet. Det märkliga är att det behövs ges ett sådant besked.

Enligt tidningsreferat säger Jan Björklund att kvalitet går före kvantitet, och att universitet och högskolor ska satsa mer på lärarledd undervisning.

-Antalet lärarledda lektioner är för få på högskolan. Visst ska man ta mycket eget ansvar men nu måste vi satsa mer på lärarledd undervisning, säger Jan Björklund också enligt media. Till Malmö högskola delar regeringen ut 16 miljoner kronor under två år för att förbättra undervisningen inom framför allt humaniora och samhällsvetenskap. Det är den internationella konkurrensen som fått ministern att inse betydelsen av kvalitet.

Beskedet är oerhört glädjande för oss som pekat på den fortgående utarmningen av resurser till utbildningar inom humaniora och samhällsvetenskap. Att ha en hög kvalitet i landets ekonomutbildningar är en investering, för individ, företag och organisationer såväl som för landet i sin helhet.

Jan Björklunds besked åtföljs dock inte av mer konkreta besked kring hur nu ministern har tänkt sig att gå vidare. För det är väl inte enbart Malmö högskola som behöver resurser för att hänga med i den internationella konkurrensen? På regeringens hemsida hittar jag inga uttalanden eller pressmeddelanden i frågan.

Jan Björklund måste väl ha menat mer än att stryka konferensgäster från högskolevärlden medhårs?